Rippijuhliin suolaiseksi tarjottavaksi matkasi kaksi isoa voileipäkakkua, tämä lämminsavulohesta tehty voileipäkakku ja toinen kinkkuvoileipäkakku.



Pohja:
1½ pkt ruispaahtoleipää


Kostutus:
n.5dl kasvislientä (vettä+KNORR fond du chef vegetable)


Täyte:

n.1kg lämminsavulohta

1prk maustettua tuorejuustoa (oman maun mukaan)

2prk creme fraishea

2prk kermaviiliä

1dl sinappikurkkusalaattia

2 porakkanaa raasteena

Tuoretta ruohosipulia

aromisuolaa

pippuria

sitruunan mehua

Majoneesia

Siisti kala ja yhdistä aineet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja mausta mielesi mukaan. Täytä kostutettujen leipäpalojen kanssa vuoronperään. Leipäkerroksia tuli tällä erää 3 ja täytettä näin ollen reilusti kahteen väliin.
 

Kuorrutus:

1prk maustamatonta tuorejuustoa

1prk ruohosipuli tuorejuustoa

1prk creme fraishea

aromisuolaa

pippuria

sitruunan mehua

 

Koristeena:

tomaattiruusu

kurkkulehdet

Herneenversoja

kuivattua sipulirouhetta

Samoihin juhliin matkasi lisäksi:
-Jalkapallokakku
-Mansikkakermakakku
-Kinkkuvoileipäkakku
-Herrasväen pikkuleipiä