Tein työkaverini pojalle syntymäpäiväkakun. Kyseessä oli jo vähän vanhempi lapsi, mutta haluttiin synttäreille tämmöinen lapsikakku. Minusta mahtava ja vitsikäs idea. Tähän kakkuun maalattu kakkukuva on ollut jo aikaisemmin blogissani esillä, täällä. Nyt kuvia itse kakusta.

1247391644_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana viiden munan suklainen kakkupohja.

Täytteet ideoitu yhdessä sankarin lempisuklaasta varioiden. Toiveena oli, että kakussa olisi Maraboun appelsiini-krokanttisuklaata. Niinpä laitoin kakkuun ohuesti appelsiinimarmeladia ja päälle suklaakermavaahtoa, tuosta appelsiini-krokanttisuklaasta. Täytettä tuli kahteen kerrokseen. Kostutukseen käytin kaakaota.

Toteutuksesta ei tullut ihan sellainen kun olin itse kuvitellut. Suklaaristikko kakun pinnalla olisi erottunut paremmin, mutta koska suklaa jähmettyi nopeasti kakun pinnalla ei kuva oikein pysy sen päällä. Siksi tein päällisen nyt diplomaattikreemistä (vaniljkreemiä ja kermavaahto) ja ristikon sokerikreemistä. Yritin värjätä sokerikreemiä mustalla elintarvikevärillä, mutta siitä nyt jäi tuollaista harmaata. Reunoilla kakussa flora vispi pursotukset, toinen yritys korinpohjapursotusta, sekin onnistui ihan kiitettävästi.

Kakun reunoille rouhin loput appelsiini-krokanttisuklaat

1247391578_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onnea sankarille! Toivottavasti kakku on ollut mieleinen!