Olin tehnyt kaappiin suklaasta Herra Hakkaraisen varmuuden vuoksi, koska suklaata jäi täytteistä vähän yli. Ajattelin että voin sen laittaa poikani syntymäpäiväkakun päälle, jos muutan mieltäni, mutta se jäi sitten kuitenkin käyttämättä. Kaapissa oli lisäksi vähän ylimääräisiä aineita käyttämättä. Niinpä tein jämistä työpaikalle kakkua.

Tälläinen Hakkarainen kaapissa odotteli:

1049828.jpg

Tuokin vähän epäonnistunut. Mitä ilmeisemminkin olin vaalean suklaan liian lämpimänä laittanut keskelle, koska maitosuklaa levähti muutamasta kohtaa rumasti (esim. tuolta silmän ja hatun välistä).

Pohja:
5 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
25g Fazerin tummaa leivontasuklaata

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoseokseen. Lisää sulatettu suklaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.

1052092.jpg

Täyte:
2,5dl mansikkasurvosta
1prk maitorahkaa
2dl vaniljakreemiä
1,5dl flora vispiä
0,5dl marianne crushia
50g Fazerin tummaa leivontasuklaata
2 banaania
6 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria

Vaahdota flora vispi. Sekoita mansikkasurvos, vaniljakreemi, maitorahka, marianne crush ja rouhittu suklaa keskenään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista vesi pois liivatelehdistä ja sekoita ne kiehuvaan nesteeseen, anna jäähtyä. Sekoita liivateseos täytteeseen. Nostele kermavaahto varovasti seokseen. Paloittele banaanit pieniksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Mausta makusi mukaan sokerilla.
Laita täyte kahteen osaan ja täytä kakku. Kostutukseen käytin pepsiä. Annoin olla yön yli painon alla, jotta täyte vähän mehustaisi pohjaakin.

Suklaa canaghe:
2dl flora vispiä
200g maitosuklaata

Lämmitä kerma kattilassa, lähes kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi. Vaahdota ja pusota reunoille. Pursotukset tehty kiireessä ennen töihin lähtöä, joten eivät ole mitenkään erityisen kauniit.

1052094.jpg

Päällinen on värjättyä marsipaania (vaaleanpunaista ja sinistä marsipaania, väriä vähän tummensin sinisellä tomuvärillä). Marsipaanilevyn alla laitoin samaa kreemiä, mitä syntymäpäiväkakuissakin oli, eli tätä. Koristeet eli suklaasta tehty Herra Hakkarainen ja valmiit suklaasydämet kiinnitetty sokerikuorrutteella.