maanantai, 10. maaliskuu 2008
Voileipäkakku
Voileipäkakkuun toivottiin kinkkua ja siitä haluttiin vähän pienempi, kuten suklaakakustakin. Turvauduin sitten tuttuun ja turvalliseen ohjeeseen. Hieman solvesin sitä, mutta pääpiirteittäin ohje oli sama. Osaankohan enään mitään muuta ohjetta käyttääkään, kun tuo on niin loistava?
Pohjaksi tein leivän itse, tuolla samaisella ohjeella. Yrttejä ja mausteita vähän vaihdellen. Koska tämä oli pienempi kun edellinen, pienensin vähän ohjettakin.
Täyte:
1pss (300g) kinkkukuutoita
½prk ruohosipuli tuorejuustoa
1prk maitorahkaa
1½dl kuohukermaa vaahdotettuna
2rkl felixin kurkkusalaattia
½prk tuoretta basilikaa
3dl juustoraastetta
½ tuorekurkku kuutoina
ripaus suolaa, sokeria, pippuria, yrttejä
Kahteen väliin täytettä ja tekeytymään. Pohjan kostutin mausteliemellä, jonka keittelin itse liemikuutosta ja mausteista.
Päälle:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk creme fraishea
ripaus paprikaa, suolaa, mausteseosta
Koristeena kirsikkatomaatteja, tuoreita basilikan lehtiä, muutama kinkkusiivu ja maustettuja leipäkuutoita.
Toivottavasti tuo ei ollut liian kuiva. Leivän kostuttaminen on aina oma taitolajinsa -ja huomattavasti vaikeampaa, kakkuihin verrattuna.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.