Voileipäkakkuun toivottiin kinkkua ja siitä haluttiin vähän pienempi, kuten suklaakakustakin. Turvauduin sitten tuttuun ja turvalliseen ohjeeseen. Hieman solvesin sitä, mutta pääpiirteittäin ohje oli sama. Osaankohan enään mitään muuta ohjetta käyttääkään, kun tuo on niin loistava?

1363730.jpg

Pohjaksi tein leivän itse, tuolla samaisella ohjeella. Yrttejä ja mausteita vähän vaihdellen. Koska tämä oli pienempi kun edellinen, pienensin vähän ohjettakin.

Täyte:
1pss (300g) kinkkukuutoita
½prk ruohosipuli tuorejuustoa
1prk maitorahkaa
1½dl kuohukermaa vaahdotettuna
2rkl felixin kurkkusalaattia
½prk tuoretta basilikaa
3dl juustoraastetta
½ tuorekurkku kuutoina
ripaus suolaa, sokeria, pippuria, yrttejä

Kahteen väliin täytettä ja tekeytymään. Pohjan kostutin mausteliemellä, jonka keittelin itse liemikuutosta ja mausteista.

Päälle:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk creme fraishea
ripaus paprikaa, suolaa, mausteseosta

Koristeena kirsikkatomaatteja, tuoreita basilikan lehtiä, muutama kinkkusiivu ja maustettuja leipäkuutoita.

1363729.jpg

Toivottavasti tuo ei ollut liian kuiva. Leivän kostuttaminen on aina oma taitolajinsa -ja huomattavasti vaikeampaa, kakkuihin verrattuna.