Näitä fantasiapipareita tein poikani merirosvosynttäreille jo lokakuussa. Aikaa on vierähtänyt, enkä ole vieläkään saanut kaikkia synttäritarjoamisia päivitettyä blogiin. Aika rientää aivan liian nopeaa. Päätin kuitekin tehdä juhliin kolmenlaisia fantasiapipareita. Kultakolikoita, miekkoja ja pääkallopipareita, nyt ensinmainittujen pariin...

Ohje fantasiapipareihin otettu Mansikkamäen Ebeltä.


Fantasiapikkuleivät

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl manteliaromia (laitoin Bourbon vaniljaa)
7 1/2 dl vehnäjauhoja (6 dl vehnäjauhoja ja yöksi taikina jääkaappiin)
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (ohjeessa oli 1/2 tl, mutta laitoin vain ripauksen)

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja manteliaromi (tai vanilja) vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää n.6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Ripottele päälle halutessasi hienoa sokeria (jätin pois). Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 pikkuleipää.

Keksien pohjana käytin pientä pyöreää muottia.

Kuorrutus keltaista pikeeriä. Keltaisella Candy Meltsillä tein rajaukset ja numerot kolikkojen pinnalle. Täytteenä kekseissä Confetista tilaamaani valmista suklaa-appelsiinitahnaa.

Blogistani löydät myös muut juhlatarjottavat:

-Pääkallomuffinssit

-Aarrekarttakakku

-Voileipäkakku valmiilla kakkukuvalla

-Miekkapiparit

-Pääkallopiparit