Tein jo jokin aika sitten Confetin uudelle vaahtokarkkimassalle tämän Barbapapa maalatun kakkukuvan. Blogin päivittäminen on jäänyt muiden kiireiden takia, joten tämäkin kakku on tuhottu jo aikaa sitten... Tässä kakussa halusin kokeilla muutamaa uutta juttua: maalattua kakkukuvaa hyydykekakun pinnalle, uutta flora kuohua, Valion tiramisurahkaa, kondensoitua maitoa moussetäytteessä sekä riisisuklaapohjaa (jota olen kyllä aikaisemmin itse valmistanut, mutta en ole päässyt maistelemaan).

Pohjana siis riisisuklaapohja, johon laitettu n.5dl riisimuoroja ja 150g suklaata sulatettuna. Kakun tein halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan. Painele riisisuklaaseos vuoan pohjalle (jonne olet pingoittanut leivinpaperin) ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Tiramisu-toffeemousse

2prk flora vispiä

1prk Valion tiramisurahkaa

½prk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä

1dl kahvia

5 liivatelehteä

Keitä kondensoitu maito toffeeksi jo edellisenä päivänä tai käytä valmiista toffeeta. Laita liivatteet likoamaan kyömään veteen. Vaahdota flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tiramisurahka. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon toffeeta makusi mukaan, muuta sokeria täytteeseen ei tarvita. Sekoita tasaiseksi ja maista. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, kokoajan sekoittaen.

Itse tein kakkua kiireessä, koska se oli tulossa tarjolle jo saman illan aikana. Niinpä riisisuklaapohja ei ollut kunnolla ehtinyt täytteen valmistumisen aikana kohmettua jääkaapissa ja täytteen kaadoin vuokaan liian löysänä. Ja näin ollen täyte peittää kauniin pohjan reunoilta lähes kokonaan, sääli. Mutta makuhan se on se pääasia.

Kakun pinnalla valmiille vaahtokarkkimassalle maalattu kakkukuva. Vähän jännitin miten kuva käyttäytyy suoraan moussepinnan päälle laitettuna. Mutta vaahtokarkkimassa loistaa tässä tapauksessa kyllä ominaisuuksillaan, sillä kuva ei lähtenyt kostumaan/leviämään laisinkaan. Reunapurostukset tehty uudesta Flora kuohusta:

Mielestäni se ei mitenkään oleellisesti poikennut flora vispistä. Vähän rasvaisempaahan tuo on, mutta ominaisuudet tuntuivat olevan suht samat.

Seuraavaksi tietenkin kokeillaan vaahtokarkkimassalle maalattua kakkukuvaa ja sen käyttäytymistä ihan tavalliseen täytekakkuun/lastenkakkuun. Onneksi tulikin tilattua sitä lisää täältä.