Tein ystäväni pojalle, suurelle dinosaurus fanille, dinosaurus täytekakun syntymäpäiväjuhlille. Lisäksi sankarin äiti oli ostanut upean Nordic Waren dinosaurus-vuoan, jolla minä pääsin valmistamaan neljä satsia muffinsseja juhliin. Pellin käyttö vaati vähän harjoitusta, mutta onneksi Unelmaiset blogista löytyi ihanat kuvalliset ohjeet. Ihan yhtä hienoon kuorruttamiseen en Eben tavoin pysty ja siksi muutaman kokeilukerran jälkeen tämmöinen vähän pelkistetympi versio...

Ohje suoraan Unelmaiset blogista. Tein ohjeen reiluna kolmikertaisena ja se riitti hyvin neljään pellilliseen. Neljästä pellillisestä tuli yhteensä 32kpl muffinsseja, näistä yksi satsi meni hoitopaikkaan ja kolme syntymäpäiväjuhlien kahvipöytään.

 

Sitruunamuffinssit

125g margariinia tai voita

1½dl sokeria

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

½ sitruunan raastettu kuori

1rkl sitruunamehua

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon sitruunamehun ja kuoriraasteen kera. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos haluat voit maustaa puolet taikinasta kaakaojauheella. Taikinaa voi värjätä myös elintarvikeväreillä.

Voitele ja jauhota vuoka hyvin. Siivilöi korppujauhot ja käytä jauhotukseen vain hienojakoisempi osa, näin dinosarusten muodot jäävät paremmin esiin. Pursota taikina koloihin kertakäyttöisellä pursotinpussilla. Jätä kohoamisvaraa.

Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Voit painaa valmiita muffinsseja lusikalla, jotta ne ovat tasaisempia kumottaessa. Koristele valmiit muffinssit candy meltsillä tai pikeerillä. Itse käytin jälkimmäistä vain dinosarusten ääriviivoittamiseen. Pikeerin värjäsin vihreällä ja oranssilla elintarvikevärillä.

Nämä Stegosaurukset oli kyllä ehdottomasti omia suosikkejani.

Onnea Patrik ja toivottavasti muffinssit maistuivat!