Blogistani jo aikaisemmin löytyy tähän ohje. Tällä kertaa tein tuon samaisen ohjeen mukaan. Koska käyttökokemukset on osoittaneet, että toimii. Tämä massa tehty ylioppilasjuhlia silmälläpitäen. Blogiin tulossa ensi viikonlopun jälkeen, myös aikaisemmin tehdyn kaltaiset ylioppilaslakkikakut.

Massan tein lähes kolminkertaisena. Valmista sokerimassaa tuli näin ollen reilut puolitoista kiloa. Moiselle massaköntille laskin hintaa tulevan n.8-9e. Varsin edullinen kaupan sokerimassaan verrattuna (1,5kg n.15e). Lisäksi tämän kotitekoisen massan hyvinä puolina mainittakoot tekemisen helppous, tasaisuus, valmis massa on tuoksuton (kaupan massassa minusta paha teollinen tuoksu) ja lisäksi se ei sisällä mitään ylimääräistä. Kaupan massa sisältää 6 eri e-koodia.

Valmistamiseen tarvittavia tuotteita pitää hankkia joko ulkomailta tai suomalaisista kakkutarvikeliikkeistä. Tosin apteekistakin löytyy. Itse olen mm. apteekista ostanut jauhemaista glukoosia ja se toimii tässä massassa ihan yhtä hyvin kuin nestemäinenkin (tällä erää tosin käytin tuota Wiltonin nestemäistä).

Valmistamiseen siis tarvitaan liivatelehtiä, vettä, glukoosia, glyseriiniä, tomusokeria ja vähän öljyä, tomusokeria nyt kannattaa varata vähän enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Vasta kun massaa työstää tasolla, löytää oikean koostumuksen.