Tuli sitten aikoinaan luvattua, että teen töihinkin kakkua syntymäpäivieni kunniaksi -lupaukset on lunastettava, joten ei auttanut viime viikonloppuna muu, kuin alkaa uutta kakkua vääntämään. Aluksi olin ajatellut kahta kakkua, mutta suurensin sitten vähän ohjetta ja teinkin vain yhden ja hyvin siitä riitti n.30 henkilölle.

Pohjana oli kuuden munan kaakaokakkupohja. Vuokana käytin halkaisijaltaan 28cm irtopohjavuokaa.

1129610.jpg

Täyte:
2prk flora vispiä
200g after eight suklaata
1prk maustamatonta tuorejuustoa
n.10 minttu domino -keksiä
100g suklaata rouheena
1dl kaakaota
5 liivatelehteä
sokeria

Laita liivalehdet likoamaan viileään veteen. Vatkaa kemat vaahdoksi. Sulatra afrter eight suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita se tourejuuston joukkoon. Kuumenna kaakao ja purista liivatteista vesi pois, sulata liivatteet nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen suklaatuorejuuston joukkoon. Rouhi dominot ja suklaa pieniksi muruiksi. Nostele suklaaseos varovasti kermavaahtoon, lisää keksimurut ja rouhittu suklaa. Laita ripaus sokeria. Laitoin täytettä kolmeen väliin aika reilusti. Anna hyytyä painon alla yön yli.

Kakun päälle levitin flora vispiä ja kaulitsin päälle valkoista sokerikuorrutetta, jonka olin ostanut valmiina confetista. Alareunaan tein koristenauhaa ruskeaksi värjätystä sokerikuorrutetta  -tässä käytin apuna Sly1:ltä saamaani koristereunamuottia.

1129596.jpg

Päälle kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni Cornelli Lace -koristepursotusta suklaalla. Siitä tuli aika kamala. En tajua miksi rupesin tekemään reunoille kokonaisuudesta poikkeavia pienempiä kuvioita. Mutta ehkä ensi kerralla taas hiukka paremmin...

1129607.jpg

1129613.jpg

Värjäsin marsipaania vihreän eri sävyillä ja painelin muotilla muratinlehtiä reunoille. Kiinnittelin niitä kiireessä sulalla suklaalla, joka jäi aika ikävästi näkymään. Peittelin sitten aamulla vielä näitä jälkiäni ja lisäilin päälle uusia lehtiä valkoisella sokerikuorrutteella ("nestemäisellä"), siitä tuli jopa ihan ihnimillisen näköinen -Mutta ihan valmiista kakusta en sitten muistanut ottaa kuvaa. Se olisi ehkä ollut hieman näyttävämpi, kun tomusokeritkin oli sulaneet.

1129602.jpg

Mutta työkaverit kehuivat, että kyllä se hyvää oli. Itsekin pääsin vähän kakkua maistamaan.