Tein mansikkaisen valkosuklaakakun yhdessä Spiderman täytekakun kanssa, juhliin tarjottavaksi. Toivottiin mansikkaista juustokakkua, jossa olisi vivahdus jotain muutakin. Valkosuklaa sopii mansikan kanssa mainiosti yhteen, joten päädyin siihen.
Pohja:
13kpl kaurakeksejä
13kpl digestive keksejä
100g margariinia
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Sulata margariini. Lisää margariinisula keksimurskan joukkoon. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivonpaperi ja painele keksimuska tasaisesti vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
2½prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1litra tuoreita mansikoita
levy valkosuklaata
5 liivatetta
tilkka vettä
Leikkaa mansikat viipaleiksi, säästä viipaleita vuoan reunoille, soseuta loput. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Sulata puolet valkosuklaasta, anna jäähtyä hetken. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää valkosuklaa flora vispi vaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatelehdet kuiviksi ja liota ne kuumaan veteen. Rouhi loput valkosuklaasta. Lisää liivateseos vaahtoon kokoajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon valkosuklaarouhe.
Asettele mansikkaviipaleet vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan ja anna tekeytyä kylmässä pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Lopputuloksesta tuli tosi valju, olisi pitänyt ostaa toinen litra mansikoita ja lohkoa ne kakun päälle -Olisi saanut helposti lisää näyttävyyttä. Mutta sunnuntai aamulla se ei onnistunut, joten niillä mentiin mitä oli. Päällä siis muutama valkosuklaakiehkura, helmiäisiä, muutama mansikka puolitettuna ja valkosuklaaristikko. Tein valkoisia isoja liljojakin, mutta unohdin tyystin käyttää niitä koristelussa.
Toivottavasti kakku maistui.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.