Olen ennen tämän ohjeen löytymistä kokeillut kinkkukierteitä vaikka kuinka monella ohjeella. En pidä liian rasvaisesta, joten voitaikina oli ehdoton ei. Lisäksi rahkavoitaikina ei koostumukseltaan ollut minulle mieleen. Enään en tämän ohjeen alkuperää muista, mutta siitä on tullut meidän perheen suosikki!

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

1dl perunamuussijauhetta

1tl leivinjauhetta

yrttisekoitusta

125g margariinia

n.1-1½dl kylmää vettä

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon pehmennyt margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää vettä ja painele tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita kylmään tekeytymään. Taikina on helposti "repelevää", joten sitä on helpoin työstää kylmänä, joskin työläämpi kaulita. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi ja täytä. Jos jätät perunamuussijauheen pois, lisää taikinaan suolaa.

 

Täyte:

ketsuppia

150g kinkkukuutoita

punainen paprika

juustoraastetta

kananmuna

Levitä kaulitun taikinan pinnalle ketsuppi, lisää kinkku ja kuutoitu paprika. Laita juustoraastetta päälle ja kääri tiukalle rullalle. painele rullaa leivinpaperin välissä ja leikkaa n.2cm paksuisiksi siivuiksi. Voitele munalla ja paista uunissa 200-225asteessa, kunnes ovat kauniit ruskeita. Toinen vaihtoehto on yhdistää kaikki täytteen aineet keskenään (myös muna) ja sekoittaa tasaiseksi. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle ja kääri rullalle. Valmiit palat voi tässä tapauksessa voidella esim. vedellä (tulee kaunis paistopinta) tai jättää kokonaan voitelematta. Toimii molemmilla tavoilla.