Olen ennen tämän ohjeen löytymistä kokeillut kinkkukierteitä vaikka kuinka monella ohjeella. En pidä liian rasvaisesta, joten voitaikina oli ehdoton ei. Lisäksi rahkavoitaikina ei koostumukseltaan ollut minulle mieleen. Enään en tämän ohjeen alkuperää muista, mutta siitä on tullut meidän perheen suosikki!
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1dl perunamuussijauhetta
1tl leivinjauhetta
yrttisekoitusta
125g margariinia
n.1-1½dl kylmää vettä
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon pehmennyt margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää vettä ja painele tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita kylmään tekeytymään. Taikina on helposti "repelevää", joten sitä on helpoin työstää kylmänä, joskin työläämpi kaulita. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi ja täytä. Jos jätät perunamuussijauheen pois, lisää taikinaan suolaa.
Täyte:
ketsuppia
150g kinkkukuutoita
punainen paprika
juustoraastetta
kananmuna
Levitä kaulitun taikinan pinnalle ketsuppi, lisää kinkku ja kuutoitu paprika. Laita juustoraastetta päälle ja kääri tiukalle rullalle. painele rullaa leivinpaperin välissä ja leikkaa n.2cm paksuisiksi siivuiksi. Voitele munalla ja paista uunissa 200-225asteessa, kunnes ovat kauniit ruskeita. Toinen vaihtoehto on yhdistää kaikki täytteen aineet keskenään (myös muna) ja sekoittaa tasaiseksi. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle ja kääri rullalle. Valmiit palat voi tässä tapauksessa voidella esim. vedellä (tulee kaunis paistopinta) tai jättää kokonaan voitelematta. Toimii molemmilla tavoilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.