Salaisen Leivontaystävän viidennen ringin sääntömuutoksiin kuuluu paketin lähettämisen ja vastaanottamisen lisäksi, paketin aineksista leivonnaisen/koristeen valmistaminen. Minulle saapuneen paketin sisällön voit katsoa täältä. Inspiraationa tähän kakkuun toimi tuo minulle uusi tuttavuus -Tiramisu makusiirappi. Mitään valmista ohjetta en tämän tyyliseen hyydykekakkuun löytänyt, joten kehittelin sellaisen itse.

2083568.jpg

Pohja:
25kpl täysjyvä kaurakeksejä
50g margariinia

Hienonna keksit jauheeksi. Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada sula margariini keksijauheen sekaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Tiramisumousse:
250g maitorahkaa
1dl pikakahvijauhetta
3rkl tiramisu makusiirappia
1rkl vaniljasokeria
½dl sokeria
1½prk flora vispiä
½dl vettä
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maitorahkan joukkoon pikakahvijauhe, makusiirappi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele maitorahkaseoksen joukkoon. Lämmitä vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kiehuvaan nesteeseen, sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana tiramisumoussen joukkoon kokoajan sekoittaen.

Vadelmaraita:
1dl vadelmamarmeladia
2dl vettä
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita vadelmamarmeladi kattilaan yhdessä veden kanssa ja anna kiehua. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa tiramisumousse kahteen osaan ja levitä toinen puoli keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja kaada valdemaseos. Jäädytä pakastimessa kunnes vadelmaseos on osittain hyytynyt. Laita vadelmaraidan päälle loput tiramisutäytteestä ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.

2083575.jpg

Siirrä hyytynyt kakku kakkupaperin päälle.
Valmiin kakun voit koristella suklaareunuksella ja suklaapursotuksilla. Itse laitoin kakkuun myös Sly:ltäni saamia pieniä lumihiutaleen muotoisia koristerakeita. Päälle sihtasin tomusokeria.

Tästä tuli aika jouluisen näköinen, mutta sen näköistä on kyllä kieltämättä ulkonakin.
Maultaan kakku oli ihanan kahvinen, mutta hivenen pehmeämpi. Tiramisu antoi kivan säväyksen ja minusta sitä oli juuri sopiva määrä. Täyte suorastaan suli suuhun ja makea vadelmaraita oli kyllä omiaan tässä kakussa.