Sain kunnian tehdä kaksi  appiukon eläkekakkua Prisman henkilökunnalle. Toiveena oli peruskermakakkua, täytteiden suhteen ei ollut mitään erikoisia toiveita, joten nämä olen saanut sitten kerrankin itse mielivaltaisesti valita. Kinuskikissan sivuilla näin jokin aika sitten herkulliselta vaikuttavan appelsiinitäytteen. Se ei kuitenkaan ollut juuri sellainen, kun olisin halunnut. Niinpä veistelin siitä sitten hieman omanlaisemman version.

2110667.jpg

Pohjana kaksi viiden munan kääretorttupohjaa.

Appelsiinimousse:
1 appelsiini
2/3prk appelsiini tuorejuustoa
½prk maitorahkaa
1prk flora vispiä
1prk flora vanillaa
5 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria
vaniljakreemijauhetta
persikan väristä elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiini ja erota hedelmäliha. Soseuta appelsiinin hedelmäliha hienoksi soseeksi ja vatkaan joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Vaahdota flora vispi ja flora vanilla. Kääntele vaahdon joukkoon appelsiiniseos. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota kuivaksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteen joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljakreemijauheella makusi mukaan. Jos haluat voit lisätä täytteeseen elintarvikeväriä, antamaan täytteelle sävyä.

2110663.jpg

Valkosuklaamousse:
½ pandan valkosuklaalevy
½prk maitorahkaa
2prk flora vispiä
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vaahdon joukkoon maitorahka ja sulatettu valkosuklaa. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon.

Pursotuksissa kolmisen purkkia flora vispiä, vaahtoa tukevoitettu maitorahkalla ja vaniljakreemijauheella. Koristeena suklaakiehkurat, sekä marsipaanista itse tekemäni kukat ja lehdet.

2110660.jpg

Viimeistelyyn syötävää hilettä (magic sparkles) ja mantelilastuja.

2110677.jpg

Rattoisia eläkepäiviä!