Miehen syntymäpäiville piti tehdä täytekakun lisäksi myös itselleni mieleistä tarjottavaa ja halusin kokeilla dajmjuustokakkua, tosin hyvin suklaisena versiona. Tuoreet mansikat raikastivat kivasti kokonaisuuutta.
Pohjana unelmakääretorttupohja, josta leikkasin irtopohjavuoan kokoisen ympyrän.
Kolmen suklaan dajmtäyte:
½prk mascarponejuustoa
2prk flora vispiä
½prk maustamatonta tuorejuustoa
60g fazerin sinistä sulatettuna
60g tummaa suklaata sulatettuna
60g valkosuklaata rouhittuna
1pss dajmrakeita (säästin osan koristeeksi)
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma- ja maitosuklaa. Vaahdota flora vispit vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sekä mascarpone. Lisää suklaat tuorejuustovaahtoon. Kuumenna vesi ja purista liivatelehdet kuiviksi. Liota liivatteet veteen ja kaada ohuena nauhana suklaavaahtoon. Lisää valkosuklaarouhe ja dajmrakeet kännellen joukkoon. Kostuta pohjaa aavistuksen verran maitokahvilla/vaniljamaidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Kakusta tuli tarkoituksen mukaan hyvin korkea, koska tein sen pieneen irtopohjavuokaan. Minusta kakun pitää näyttävä, eikä matala lätty. Tosin makuasia tämäkin...
Koristele valmis kakku tuoreilla lohkotuilla mansikoilla, kourallisella dajmrakeita ja suklaa raidoilla. Itse käytin valko- ja tummaa suklaata.
Nauti kahvin kanssa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.