Hyvää joulukuun alkua kaikille blogini lukijoille. Helmi yrittää nyt ryhdistäytyä joulukuun aikana ja saada kaikki kakut päivitettyä blogiin. Nämä syntymäpäiväkakut matkasivat jo marraskuun alussa entisen työkaverini 50-vuotisjuhliin. Toiveena oli kaksi kermakakkua, joista toinen laktoosittomana. Toiveena oli gerberoita ja kakuissa sai olla vaaleanpunaista/violettia. Aika peruskakut näistä sitten tulikin, ei turhaa hörsylää. Joskus hyvä niinkin...

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljavettä. Kakku toiveesta laktoositon.

Täytteenä toiveesta mansikka- ja vaniljamousse. Vaniljamoussen valmistin tällä kertaa Keijun maidottomasta vaniljajogurtista, laktoosittomasta maitorahkasta, vaniljauutteesta (vihdoin ja viimein löysin kaupasta sitä mustaa vaniljajauhetta, se on loistava tuote!) ja Valion laktoosittomasta vispistä. Mansikkamousse tavalliseen tapaan laktoosittomasta maustamattomasta tuorejuustosta, mansikka pyreestä ja Valion laktoosittomasta vispistä.

Kuvat purnukoista:

Tuo Valion laktoositon vispi yllätti minut todella positiivisesti, vaahto oli jämäkkää ja todella kauniisti pursotettavaa!

Molempiin kakkuihin tuli vielä samanlaiset laatat, joissa sankarin nimi ja ikä. Vain toisesta huomasin ottaa kuvan laatan lisäämisen jälkeen.

***

Pohjana kahdeksan munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljavettä.

Täytteenä toiveesta vadelma- ja valkosuklaamousset. Vadelmat laitoin tällä erää kokonaisina (pakasteesta, suomalaisia) varovasti täytteeseen käännellen.

Kukat kakuissa valkoista sokerimassaa, viimeistelty kimalletomuvärillä. Lehdet marsipaania. Suklaakiehkurat tällä erää todella epäonnistuneet. Lisäksi koristeena valkoisia sokerihelmiä.

Onnea Orvokille vielä ja toivottavasti kakut maistui. Pitkän tauon jälkeen ei oikein tahtonut mikään onnistua...