Pienen pojan syntymäpäiville toiveena oli Lauri kilpa-auto aiheinen täytekakku. Tilaaja oli ihastunut noihin littanoihin maalattuihin kakkukuviin, kun ei ollut suuri marsipaanin ystävä. Mielestäni maalaukset eivät onnistuneet ja muutenkin kakuista tuli jotenkin synkät...

Pohjana kolmen munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty sitruunamehua.

Täytteenä tilaajan toiveesta toisessa kerroksessa mansikkasurvos ja diplomaattikreemi, toisessa mustikkasurvos ja diplomaattikreemi. Onneksi pakastimesta löytyi edelleen suomalaisia marjoja, että ei tarvinnut kaupan ulkomaalaisia käyttää.

Kakun pinnalla mansikkatomusokerilla maustettu sokerikreemi, jonka värjäsin sinisellä ja ruskealla pastavärillä. Kuvat maalattu marsipaanille. Maalatut kakkukuvat ovat aikaisemmin olleet blogissani jo esillä täällä. Hiekkana itse värjättyä mustaa sokeria ja keksimurua (domino ja digestive). Muut koristeet (kirjaimet, numero ja lippu) sokerimassaa. Reunalla flora vispi pursotukset.

Lisäksi mukaan lähti maalattuja ruutulippuja, kakun reunoille aseteltavaksi ennen tajoilua. Tein myös toisen samantyylisen kakun, siitä kuvia löydät blogistani täältä.

Onnea sankarille ja toivottavasti kakku maistui.