Viikonloppuna tein myös ristiäiskakun, mutta sen päivittäminen blogiin on vähän jäänyt. Tämä kakku meni samoihin juhliin sacherkakun ja mansikkasuklaaleivoksien kanssa. Tämäkin kakku on aika suuri kopio jo aikaisemmin tekemästäni pojan ristiäiskakusta, mutta samanlaista tyyliä kakkuun haluttiinkin.

1946098.jpg

Pohjana viiden munan sokerikakkupohja.

Täytteenä rahkainen vadelmatäyte ja valkosuklaamousse. Ohjeet samat kuin tässä kakussa (valmista vademamoussea en käyttänyt tässä versiossa). Kostutukseen käytin vaniljamaitoa.

1946100.jpg

1946103.jpg

Päällinen on vaaleanpunaista sokerikuorrutetta, jonka ostin confetista. Massan alla on mansikkatomusokerista tehty voikreemi.

Sivuilla flora vispi pursotukset, joista puolet värjätty elintarvikevärillä vaaleanpunaisiksi.

1946106.jpg

Kirjaimet tehty pikeeristä. Valmiit kirjaimet suihkutettu helmiäissuihkeella. Malli kirjaimiin tästä kirjasta (sugarcraftbook one).
Kukat valkoisesta sokerimassasta, viimeistelty vaalenapunaisella kimallejauheella ja sokerihelmillä.

Pursotukset epäonnistuivat täysin, tuli yksinkertaisesti liian kiire saada kakku valmiiksi. Pikeerikirjaimet onneksi ehtivät kuivua ajallaan, vaikka aika tiukoille meni. Pursotukset muutenkin ovat minun makuun liian monimutkaiset, joku yksinkertaisempi vaihtoehto olisi ollut huomattavasti parempi. Mutta ehkä tästä taas opittiin jotain...