Sain kunnian tehdä kakun pienen pojan ristiäisjuhlaan. Tilaaja oli ihastunut tähän valkoiseen kirsikkaiseen kakkuun ja tämä toteutettu koristelultaan lähes samalla kaavalla.

Pohjana kuuden munan suklainen kakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä toiveesta vadelmamousse. Toiveena oli samanlainen  täyte, kuin näissä ylioppilaslakkikakuissa, jotka ovat menneet samaan osoitteeseen aikoinaan. Mutta enpäs sitten muistanut tarpeeksi hyvissä ajoin tilata tuota hyydykejauhetta. Niinpä sitten kehittelin vastaavan täytteen itse.

Vadelmatäyte

1½prk flora vispiä

1prk maustamatonta tuorejuustoa

2½dl kylmää maitoa

2pss Blå Bandin vadelmamoussea

6 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon maustamaton tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuuston joukkoon. Mittaa kylmä maito kulhoon ja lisää mousseaihekset. Sekoita n.10 minuttia sähkövatkaimella. Lisää moussevaahto täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Täytä.

Kakun pinalla sokerikreemi ja valmis valkoinen sokerimassa.

Koristeet leikattu eri kokoisilla ympyrämuoteilla elintarvikevärein värjätystä sokerimassasta ja kiinnitetty pintaan vedellä. Toiveena kakkuun oli keskelle oli jalanjäljet ja pojan nimi+syntymäaika. Mietin sitten vähän miten nuo jalanjäljet toteuttaisin ja päätin muovailla ne käsin tuosta samaisesta sinisestä sokerimassasta. Näin ne olisi yhdenmukaiset kakun muun värityksen kanssa. Kirjoitukset mustalla elintarviketussilla.

Sokerimassaa kakkuun meni koristeineen n.700g. Massakin asettui kakun pinnalle varsin sileästi tällä erää. Tosin pyöristin kyllä vähän kakun reunoja, ennen sokerikreemin levittämistä pintaan. Tällä erää sokerikreemikin sai asettua kakun pinnalle yön yli jääkaapissa.

Onnea pienelle pojasta hienosta nimestä!