Ostin Tallinnasta taannoin todella ihania Arrakkipalloja ja niiden innoittamana halusin sitten kokeilla vastaavien valmistamista itse. Pohjaksi käytin perunaleivosten tapaan mm. kakkumurua. Ohjeen tein vähän sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään ja mitä mieleen juolahti.

Rommi/Arrakkipallot:

5 munan sokerikakkupohja

100g margariinia

1 levy tummaa suklaata

½dl kaakaojauhetta

1dl appelsiinimarmeladia

2tl vaniljasokeria

1½dl tomusokeria

1½tl rommiaromia

2rkl kahvia

Murusta kakkupohja. Sulata margariini ja lisää se kakkumurun joukkoon yhdessä appelsiini marmeladin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa ja lisää taikinaan. Mittaa kaakaojauhe, tomusokeri, rommiaromi ja vaniljasokeri mukaan seokseen. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä vähän aikaa kylmässä ja pyörittele taikinasta palloja. Laita pallot jääkaappiin/pakastimeen.

Sulata valkoista, maito- (laitoin appelsiinikrokantti) ja tummaa suklaata, pyöritä pallot sulassa suklaassa ja koristele halutessasi erilaisin nonparellein.

Yksi halkaistuna:

Mielettömän hyviä ja sopivan pehmeitä/kosteita suklaisia herkkupaloja. Näissä on oma vaivansa, mutta ehdottomasti ovat vaivan väärti. Makua voi hyvin muunnella erilaisia marmeladeja ja aromeja käyttäen.

Maistuvat taivaallisilta kahvin/teen kanssa.