Anoppi täytti kesällä pyöreät 60v. Minä sain kunnian valmistaa juhliin kakun. Juuri tuohon aikaan kesästä oli ne ihan mielettömät helteet, joten pitkään mietin miten ja minkälaisen kakun valmistaisin, jotta se kärsisi kuljetuksesta mahdollisimman vähän. Päätin sitten viimein sliipata reunat, jotta ainakaan pursotukset ei pääsisi valahtelemaan lämmön ansiosta.

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja, tehty 30cm irtopohjavuokaan. Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä kakussa Jonnan ideoima kinuskitäyte ja tuoreet suomalaiset mansikat. Kakun valmistin vähälaktoosisena, kuten aina, jos ei muita vaatimuksia kakun suhteen ole.

Kinuskitäyte:

2dl kuohukermaa

2dl fariinisokeria

Kiehauta. Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi.

½prk maitorahkaa

2dl flora vispiä

Lisää täytteeseen maitorahka (tai tuorejuusto) ja vaahdotettu vispi. Sekoita tasaiseksi. Täytä marjojen/hedelmien/hillon kanssa.

Kakun pinnalla flora vispi, jonka pursottelin ensin reunoilla ja sitten sliippasin tasaiseksi raapan avulla. Koristeena valmiista vaahtokarkkitaikinasta valmistettuja kukkia, värin valitsin anopin mieltymysten mukaisesti tuollaiseksi vähän viininpunaiseksi. Lehdet marsipaania. Pienet kukat ja onnittelunauha vaahtokarkkimassaa ja viimeistelty tomuväreillä/elintarviketussilla. Pritsaukset tummaa suklaata ja koristeena suklaalastuja.

Marsipaanikoristeet kostuivat kermapinnalla varsin nopeasti, mutta hyvin kakku piti kuosinsa, vaikka matkasikin autossa juhlapaikalle. Hyvin olin varustautunut kylmäkalleilla ja jäillä... Kakun lisäksi tein herrasväen pikkuleipiä.

Onnea Eija!