Tästä kakusta tulee kyllä niin mieleen kesä, joka on nyt enään muisto vain. Tämä kakku matkasi loppukesästä yllätyksenä anopin syntymäpäiville. Tällä kertaa vaniljainen hyydykekakku ilman lisättyä sokeria.



Pohjana kakussa kääretorttupohjaa, joka leikattu muotoonsa irtopohjavuoan mukaan. Kostutettu aavistuksella vaniljamaitoa.

Täytteessä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, laktoositonta vispiä, vaniljan makuista maitorahkaa, liivatetta ja bourbon vaniljaa. Täytteeseen en lisännyt sokeria, koska vaniljakastikkeesta ja vanilja rahkasta tulee jo kivasti vähän makeutta. Tarkoituksella kakku saikin jäädä aika raikkaaksi. Osan mansikoista halkaisin ja asettelin vuoan reunoille, ennen täytteen lisäämistä. Näin ne jäävät tuonne reunoille mukavasti näkyviin.

Kakku hyytymään yöksi jääkaappiin ja koristeeksi rasia tuoreita suomalaisia mansikoita!



Kesällä tehtiin pihassa vähän puusavottaa ja niinpä mieheni pätki minulle myös koivusta tuollaiset kauniit kakkualustat.