Päätinpä viime syksynä lähteä vielä opiskelemaan. Oli kaikin puolin rankka vuosi. Joten kun valmistuminen toukokuun lopussa koitti, pitihän sitä nyt juhlia ystävien kanssa. Olen suuri suklaan ystävä ja siksipä valmistujaiskakkukin oli suklaakakku.

723780.jpg

Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta (van houten)

Täyte:
2,5dl flora vispiä
1pkt vaniljatuorejuustoa
5prk valio kidius karamelli-suklaa vanukasta (hyla)
(kostutus vaniljasokerimaidolla)
(voi laittaa liivatetta, että täyte pysyy paremmin koossa. tähän versioon en kuitenkaan laittanut, koska kakku muhi ennen koristelua yön kaapissa ja täyte oli ihan kivasti jo jämähtänyt).

Päällys:
suklaa ganache (2dl kuohukermaa, 200g fazerin sinistä ja 1tl margariinia)
2,5dl flora vispiä
ripaus sokeria
hasselpähkinärouhetta
valkosuklaata
helmiä

733871.jpg

Päälle tein suklaakuorrutteen ja sivuille pursottelin kermavaahtoa (todella rumasti, oli vain pyöreitä teriä, muut olivat jääneet vanhemmilleni edellistä kakkua vääntäessäni). Kirjoitukset ja koristelut sulatetulla valkosuklaalla. Lisäksi rouhin reunoille valkosuklaata ja heittelin sivuille hasselpähkinärouhetta. Koitin ekaa kertaa myös pursottaa kuvioita leivinpaperin päälle sulasta suklaasta -tuloksena oli nuo sydämet kakun reunoilla.

Kehuja tuli kovasti, useampi ystäväni on jo sanonut että tuo täyte oli paras mitä ovat ikinä maistaneet. Ystäväni siis lienevät kanssani yhtä suuria suklaan ystäviä. Täyte oli ihan kivan täyteläinen, ei liian makea kuten pelkäsin (tosin onko minulle mikään liian makea?). Tosin täytteen kermavaahtoon en laittanut ollenkaan sokeria lisäksi.

***
733773.jpg

Kesällä teimme samalla ohjeella kakun, piti joku tekosyy hankkia kakun tekemiseen, niinpä pyöräytin sen toisen koiran syntymäpäivänä -hieman annettiin koirankin maistaa, vaikka olikin suklaakakku

733774.jpg

Koristeena tässä hasselpähkinärouhetta, suklaarusinoita ja valkosuklaalastuja.