Tein tilauksesta Batman kakun. Kakkuun tehty maalaus on aikaisemmin ollut esillä täällä. Malliksi sain sähköpostiin tuon kuvan ja hienon netistä löydetyn kakun esimerkiksi (joka tosin oli ruiskulla maalattu). Mutta nyt itse kakun kimppuun...

1249236599_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana kolmen munan sokerikakkupohja, joka kostutettu vaniljamaidolla.

Täytteenä toiveesta mansikka- ja maitosuklaamousse. Tein ihan perusohjeen mukaan flora vispistä, maustamattomasta tuorejuustosta ja liivatteesta. Jaoin massaan kahteen osaan -Toiseen levy fazerin sinistä (puolet sulatettuna ja puolet rouhittuna) ja toiseen mansikkasurvosta ja ripaus sokeria.

Reunoille toivottiin taloja, mutta koko kakku ei saanut olla massaa. Joten keksin idean tehdä talot suklaasta (samalla tavalla pursottamalla, kun mitä kuvia olen aikaisemmin kakkun pinnalle tehnyt) ja onneksi tilaajakin innostui asiasta. Niinpä laitoin pohjalle sitten mansikkakreemin, jotta talot pysyvät paremmin aloillaan ja värjäsin sen siniseksi. Sokerikreemiä myös reunapursotuksissa.

Päälle ei haluttu sankarin nimeä ja ikää, joten laitoin sitten suklaasta pursotettuja lepakkoja yhtä monta kun sankarilla vuosia.

1249236676_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onnea sankarille ja toivottavasti kakku maistui, vaikka taisikin olla vähän liian korkea. Matalat kakut ei näytä minulta onnistuvan....