Sain kunnian tehdä pappani syntymäpäiväkakun. Ikävuosia sanakarille on kertynyt aikamoinen määrä ja kotona yksin edelleen asustelee -Hieno suoritus. Kävimme viikonloppuna juhlimassa synttäreitä ja ensimmäistä kertaa minä pakkasin kakkutarvikkeet mukaan ja matkustin tekemään kakkua jonnekkin muualle kuin omaan keittiöön. Kakun oolin täyttänyt jo valmiiksi, joten paikan päällä tein vain kuorrutuksen  ja koristelun.

1908460.jpg

Tämä kakku oli todella korkea, se ei meinnannut valmiina mahtua laisinkaan kuvun alle. Korkeutta sillä oli ainakin reilut 15cm. Joten todella muhkea kakku oli.

Pohjana viiden munan suklaakakkupohja.

Vadelmamousse:
1prk flora vispiä
½prk flora vanillaa
1prk maitorahkaa
1pss blå bandin vadelmamousseaineksia
1½dl maitoa
1/4prk confetin vadelmahyydykejauhetta
½dl vettä
4 liivatelehteä
½dl vettä
sokeria
2dl jäisiä vadelmia

Valmista vadelmamousse pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita jauhe vatkaimella vatkaten kylmään maitoon ja anna vetäytyä jaakaapissa. Lisää vadelmahyydykejauheen joukkoon vesi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon maitorahka, vadelmamousse ja hyydykejauhe. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää veteen. Kaada liivateseos ohuna nauhana vaahdon joukkoon, mausta sokerilla makusi mukaan. Kääntele viimeiseksi joukkoon jäiset vadelmat.

Valkosuklaamousse:
1prk flora vispiä
½prk flora vanillaa
1prk maitorahkaa
1½ levyä pandan valkosuklaata
4 liivatelehteä
½dl vettä

Sulata levy valkosuklaata, anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon maitorahka ja sulatettu valkosuklaa. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Rouhi puolikas levy valkosuklaata reilun kokoiseksi rouheeksi ja kääntele viimeisenä täytteen joukkoon.

1908454.jpg

1908455.jpg

Päällä marsipaanista ja sokerikuorrutteesta sekoitettu päällinen, jonka alla kerros sokerikreemiä. Reunoilla flora vispi pursotukset, jossa maitorhkaa ja tomusokeria. Koristeena sokerimassasta tehtyjä kukkia ja kyltti, sekä valkosuklaa pritsaukset ja mantelilastuja.

Nero työssään:

1908458.jpg

Ja leikkauskuvaa:

1908457.jpg

1910215.jpg

Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut ja niiden tekijäoikeudet omistaa Jmagic. Lisäksi Jmagic on kuvannut myös tuon profiilikuvani. Suuret kiitokset!