Syntymäpäivilläni oli tarjolla täytekakkua ja hyydykekakkua, mutta tietenkin myös jotain suolaista. Tämän voileipäkakun kehittelin itse, valmistettuani viimeksi TexMex voileipäkakkua. Halusin käyttää edeltäjänsä tavoin myös tässä kakussa kanaa.

Pohjana 36 palaa ruispaahtoleipää, kevyesti paahdettuna, reunat poistettuna. Kostutettu sitruunavedellä.

 

Kanatäyte:

500g maustamattomia kanafileitä/suikaleita

1prk juustokastiketta


1prk creme fraishea

paprikaa (keltaista)

mausteita

Ruskista kanasuikaleet/fileet. Kuutioi. Lisää kanan joukkoon juustokastike ja creme fraishe. Paloittele paprika pieneksi kuutioksi ja lisää seokseen. Mausta mielesi mukaan.

Kahdessa välissä oli kanatäytettä ja keskivälissä aurinkoista valmissalaattia (sisältää mm.porkkanaa ja ananasta).

Koristeena jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, vihreää ja punaista paprikaa suikaleina, punasipulia, kurkkua sekä kuorittuja seesamin siemeniä. Tikut ehdin laittaa kakkuun jo kelmutusta varten, ennen kun muistin ottaa kuvia.

Kakku oli hyvää ja kana kivaa vaihtelua. Minun makuun kakussa olisi kuitenkin saanut olla vähän enemmän potkua, joten pidin kyllä TexMex voileipäkakusta enemmän, vaikka olenkin kuullut puhetta, ettei se tavalliseen kahvipöytään sopisi -rohkenen olla tästä eri mieltä.