Sain kunnian tehdä elämäni toiset hääkakkuni helmikuun puolessa välissä. Tapasin hääparin ja yhdessä idoimme kakkujen ulkonäköä ja täytettä. Toiveena kakkuihin oli punainen päällinen, kermareunukset ja kakun pinnalle lautasliinoissa esiintyviä koukeroita, muutoin utuinen ja talvinen henki sai näkyä kakuissa.

Varakakku:

Valmistin kaikkiaan neljä kakkua, joista isoin oli 30cm (7munan), seuraava 28cm (6munan), hääparin kakku 24cm (4munan) ja varakakku 26cm (5munan). Kakut tulivat sinooperista vuokrattuun kaartuvaan kakkutelineeseen kokojärjetyksessä laskevana. Pohjina kaikissa kakuissa tavallinen sokerikakku, kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä kakuissa oli hääparin toiveesta vadelma (paseerattuna) ja valkosuklaamousse.

Kakun pinta on punaisen sokerimassan ja vadelman makuisen vaahtokarkkitaikinan sekoitusta. Värjäsin massaa vielä aavistuksen Wiltonin ruusunpunaisella elintarvikevärillä. Pinnan väriksi haluttiin serveteistä napattu värimaailma ja se oli hieman tuollainen viininpunaiseen vivahtava. Massan alla sitruunakreemi tuomaan vähän raikkautta kokonaisuuteen.

Kiehkurat haluttiin ruskealla, joten pursottelin ne tummasta suklaasta suoraan kakun pinnalle. Jokaiseen kakkuun tein vähän erinlaiset kiehkurat, jotta ne telineessä sitten vähenisivät ylöspäin mentäessä. Telineeseen mahtui vain kolme kakkua, joista keskimmäiseen tein sydämet, joissa hääparin nimet. Varakakku ei telineeseen mahtunut, vaan se oli tarkoitus nostaa tarvittaessa sitten esille telineen viereen tai nostaa telineeseen syödyn kakun tilalle.

Isoin kakku:

Hääparin kakku (pienin):

Hääkoristeeksi päällimmäiseen kakkuun tuli hääparin ystävän tekemä upea koriste paperimassasta, jossa hääpari tanssi.

Kakkujen pinnalle suihkin vähän helmiäissuihketta tuomaan talvista ja utuista tunnelmaa. Lisäksi ripottelin magic sparkseja ihan reilulla kädellä kuvaamaan lumihiutaleita. Keskimmäiseen kakkuun tein vaaleamman punaiset sydämet, joihin kirjoitin elintarviketussilla hääparin nimet. Sydänten reunat tomuttelin punaisella tomuvärillä, jotta niihin saisi myös kivaa utuisuutta.

Keskimmäinen kakku:

Reunoilla kaikissa kakuissa flora vispi pursotukset, tehty ruusutyllalla. Kakun pinnalla olevat pursotukset tehty tähtityllalla. Pursotusten kanssa tuli vähän kiire, joten ilmakuplilta emme tälläkäään kertaa välttyneet (kuten kuvista huomaa).

Kaiken kaikkiaan projekti ei mennyt ihan niin kuin olin itse kuvitellut. Kakuista minulla oli vähän toisenlainen visio, kun mitä lopputulos sitten olikaan, mutta ei siitä sen enempää. Kakuista tuli ehkä aavistuksen liian korkeat, enkä tiedä miltä ne lopulta itse telineessä näyttivät. Mutta toivon silti, että hääkakkuihin oltiin tyytyväisiä.

Nyt olen saanut myös hääparilta kuvia, kun kakut ovat telineessä, alla niistä yksi. Kuvan on ottanut Kari Eloranta ja hän myös omistaa kaikki oikeudet kuvaan. Itse olen saanut luvan käyttää sitä blogissani.

Kakun ylimmässä kerroksessa komeileva hääparikoriste on parin ystävän käsialaa. Koristeen näin jo kakkua toimitettaessa ja se on tehty paperimassasta. Täytyy sanoa, että oli kyllä kaunis ja uniikki koriste -Tietenkin myös hääparinnäköinen ja hyvin tarkkaa käsialaa.