Tein aikaisemmin kokeeksi tämän Pätkispiirakan. Viikonloppuna tein sitten samoihin juhliin porkkanakakun kanssa, ihan ohjeen mukaisen Susupiirakan. Ohje on kopioitu suurimmaksi osaksi täältä. Laitan alle kuitenkin oman versioni, jossa on lähinnä rasvaa vähennetty selkeästi.

1886048.jpg

Susupiirakka

225g digestive-keksejä (vähensin alkuperiöisestä ohjeesta, mutta vieläkin voisi vähentää)
75g margariinia sulatettuna

Jauha keksit hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Vuoka kannattaa voidella/leivinpaperoida irroittamisen helpottamiseksi. Laita pohja jääkaappiin.

Suklaakerros:
75g margariinia
100g fazerin sinistä
5rkl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
250g susupaloja, sentin kokoisiksi paloiksi leikeltynä

Sekoita jauhot ja kaako kulhossa. Sulata suklaa ja margariini kattilassa, anna seoksen jäähtyä. Vaahdota muna, keltuianen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Asettele susupalat päälle (laitoin susupalat heti kun otin piiraan uunista, näin ne kivasti ehtivät jo sulaa suklaakerroksen päälle).

Tuorejuustokerros:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 valkuaista
½ sitruunan mehu

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää valkuiset ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada seos susupalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään. Lisäsin sitruunaa raikastamaan kokonaisuutta aikalailla.

Kuorrutus:
200g hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)

Sulata levitettä mikrossa sen verran, että siitä tulee helposti levittyvää. Levitä ohut kerros kakun pinnalle. Koristele.

Tässä vielä kakku ennen kaikkia lopullisia koristeita:

1886044.jpg

Erittäin makeaa tuo vieläkin oli, vaikka vähensin sokeria ja rasvaa aikalailla. Yksi pala todellakin riittää. Tuo sitruuna toi kyllä kivasti raikastusta täytteeseen.  Ensi kerralla taidan kokeilla sitruunatuorejuustolla tai caiprinha seoksella.