Sain kunnian viime viikonloppuna tehdä loppuvuoden ylioppilasjuhliin makeat tarjottavat. Toiveena oli kaksi ylioppilaslakin muotoista täytekakkua, kaksi hyydykekakkua ja pikkuleipiä. Ehdotin tilaajalle pikkuleiviksi näitä maukkaita muropikkuleipiä, jotka näyttävät ylioppilaslakeilta ja hän innostui ideasta.

Taikinaa tein melkoisen määrän, koska tarkoituksena oli samalla vaivalla tehdä pikkuleipiä vähän omaankin käyttöön. Niinpä tuplasin suhteellisen ison ohjeen. Tässä käyttämäni mittasuhteet.

Muropikkuleivät:

500g margariinia

5dl sokeria

3pkl kananmunia

reilu 8dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

8tl vaniljasokeria

2tl vanilja aromia

Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen mahdollisimman vähän sekoittaen. Laita taikina kylmään tekeytymään ja ota siitä pieniä määriä kerrallaan leivottavaksi (taikina lötkistyy huoneenlämmössä helposti). Paina pyöreällä muotilla kaulitusta levystä pikkuleipiä ja paista niitä 200 asteissa uunissa noin 5-8 minuuttia, pikkuleivän paksuudesta riippuen.

Täytteeksi laitoin tällä kertaa vadelmamarmeladia, koska kakkuun oli tulossa vadelmahyydyketäyte ja halusin yhdistää nämä tarjottavat jotenkin toisiinsa.

Valmiit ja täyteyt pikkuleivät kastoin puoliksi sulaan tummaan suklaaseen ja painoin koristeeksi kultaisen sokerihelmen. Pikkuleipiä tein juhliin n.65kpl ja taikinasta kului noin puolet.

Toivottavasti pikkuleivät maistuivat juhlissa!