Tämän kakun tein vähän extempore. Olen halunnut jo pidemmän aikaa kokeilla hyydykekakkuun tuota riisimuropohjaa. Kakku matkasi anopin syntymäpäivälahjaksi.

Pohja:

6dl riisimuroja

200g suklaata

Mittaa riisimurot kulhoon. Sulata suklaa ja kaada riisimurojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kaada suklaiset riisimurot. Painele pohjalle tasaisesti ja laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

 

Mokka-Mascarponetäyte:

3prk flora vispiä

1prk mascarponea

1rkl kahviaromia

6 liivatelehteä

kahvia

sokeria maun mukaan

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi (käytin samaa kulhoa kuin riisimuropohjan valmistamiseen, joten täytteeseen tuli aavistus myös suklaata) ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta kahviaromilla. Kuumenna kahvi ja lisää joukkoon kuivaksi pristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen täytteeseen. Sokeroi makusi mukaan.

Kaada täyte riisisuklaan päälle vuokaan ja laita kylmään hyytymään, vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele riisisuklaamuruilla ja tuoreilla marjoilla.

Kakun kannattaa alkaa seistä vähän aikaa pöydässä, jotta pohja on helpommin leikattavaa. Ostin kakkua verten tuoreita mansikoita ja kirsikoita, ainakin jälkimmäiset olivat ihania ja taittoivat makua hyvin!