Tämän kakun tein vähän extempore. Olen halunnut jo pidemmän aikaa kokeilla hyydykekakkuun tuota riisimuropohjaa. Kakku matkasi anopin syntymäpäivälahjaksi.
Pohja:
6dl riisimuroja
200g suklaata
Mittaa riisimurot kulhoon. Sulata suklaa ja kaada riisimurojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kaada suklaiset riisimurot. Painele pohjalle tasaisesti ja laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Mokka-Mascarponetäyte:
3prk flora vispiä
1prk mascarponea
1rkl kahviaromia
6 liivatelehteä
kahvia
sokeria maun mukaan
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi (käytin samaa kulhoa kuin riisimuropohjan valmistamiseen, joten täytteeseen tuli aavistus myös suklaata) ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta kahviaromilla. Kuumenna kahvi ja lisää joukkoon kuivaksi pristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen täytteeseen. Sokeroi makusi mukaan.
Kaada täyte riisisuklaan päälle vuokaan ja laita kylmään hyytymään, vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele riisisuklaamuruilla ja tuoreilla marjoilla.
Kakun kannattaa alkaa seistä vähän aikaa pöydässä, jotta pohja on helpommin leikattavaa. Ostin kakkua verten tuoreita mansikoita ja kirsikoita, ainakin jälkimmäiset olivat ihania ja taittoivat makua hyvin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.