Toiveena pojan synttärikakkuun oli Autot -elokuvasta tuttu kilpakolmikko Salama, Kunkku ja Jasu Juntti. Kakkuun tullut maalattu kakkukuva on ollut jo aikaisemmin esillä blogissani täällä. Nyt itse kakun kimppuun...

Pohjana viiden/kuuden munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljavettä.

Täytteeksi toivottiin mansikka- ja suklaamoussea. Mutta koska suklaamoussen piti olla laktoositon ja samalla siitä toivottiin makean suklaista, ei siitä toivotunlaista tullut. Suklaa oli ennenmmäkin vahvan kaakaoinen ja tuhti. Mutta pitänee jatkaa harjoittelua, paremman makuisen laktoositooman suklaamoussen aikaansaamiseksi. Ehkä Brunbergin maitosuklaata voisi kokeilla, vaikkakin on aika tyyristä levykokoon verrattuna.

Kakkuihin toiveena oli runsaat pursotukset, mutta enpä ole saanut niitä viime aikoina onnistumaan laktoositoomasta vispistä, sen suuremmin kuin flora vispistäkään. Minulla on kyllä uusi vatkain, joten saattaa johtua osittain siitäkin. Joten pinnalle en uskaltanut enään pursotuksia laittaa, etteivät levähdä ja pilaa koko kakkua.

Kakun pinnalla koristeena keksimurua, mustasta sokerimassasta tehtyjä kiviä, vihreitä ruohotuppuja (jotka jostain strösselilajitelmasta valmiina napattu), suklaa pritsauksia ja hopeisia nonparelleja.

Onnea Hugolle!