Entinen työkaverini pyysi minua tekemään heidän pienen pojan ristiäisiin täytekakun. Mikä ihana kunnia ja tottai lupasin ottaa homman vastaan. Ihanaa päästä tekemään kakkuja, ilman että itse tarvitsee niitä syödä kokonaan :)

1886055.jpg

Pohjana viiden munan sokerikakku.

Mansikkarahkatäyte:
3prk valion laktoositonta vispikermaa (yht.6dl)
1½prk valion laktoositonta maitorahkaa
rasia pakastemansikoita soseena
1½dl pakastemansikoita paloina
½dl vettä
½ sitruunan mehu
4 liivatelehteä
ripaus sokeria

Vaahdota vispit ja lisää joukkoon maitorahka. Kaada sekaan mansikkasose ja mausta sitruunamehulla, sekä makusi mukaan sokerilla. Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää viimeisenä mansikkapalat ja sekoita.

Täytteestä haluttiin laktoositon, raikas ja rahkamainen. Yhdessä valitsimme täytteeksi mansikkaa. Täytteeseen lisättiin tästä syystä sokeria vain vähän.

Sitten täytteet kahteen väliin ja kakku tekeytymään seuraavaan päivään.

Päällä marsipaanista rinkula, jonka alla sokerikreemi. Reunoilla laktoosittomasta vispistä pursotukset (reilu 2prk), joista osa värjätty sinikseksi. Viimeistelty mantelilastuilla.

1886060.jpg

1886069.jpg

Koristeena pikeeristä valmistettu nimi, jonka olen viimeistellyt vaaleansinisellä helmiäissuihkeella. Kirjainten pinta vähän vähän epätasaiseksi (pikeeri oli siis liian tiukkaa, ensi kerralla vahingosta viisastuneena osaan tehdä vähän löysempää).

1886063.jpg

Kukat tehty marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta, keskustana isoja ja pieniä valkoisia helmiäsiä. Viimeistelty sinisellä kimalletomuvärillä.

1886065.jpg

Koristeita olin tehnyt enemmänkin, mutta päätin olla laittamatta niitä, jotta kakku säilyy yksinkertaisena, eikä ole liian sekava. Palautettakin sain ja kakku oli ollut mieleinen. Täytettä oli kehuttu, joten varmasti jatkossakin teen tälläisen ei niin makean version.

1886071.jpg

Onnea ihanasta nimestä Urhis!