Salaisen Leivontaystävän 9-kierroksen viimeisen kuukauden teemana oli: Jos olisit leivonnainen, mikä leivonnainen olisit? Minä olin omalle parilleni kyselylomakkeeseen kirjoittanut näin: 

Olisin ehdottomasti suklainen ja täyteläinen kakku. Kuorrutukseni olisi suklaata, eikä sitä olisi sisällönkään kanssa pihtailtu. Maussani olisi joku kiva erikoinen twisti (minttu, rommi, kahvi tms.). Koristukseni olisivat valkosuklaata (moderneja ja yksinkertaisia kuvioita), keksirullia sekä sokerihelmiä/helmiäisiä.

Sain omalta pariltani blogittomalta Iinalta Muhokselta näin ihanan paketin, joten piti päästä sitten suklaakakkua valmistamaan...

Pohjana kahden munan suklainen kakkupohja. Kostutettu maitokahvilla.

Täytteenä suklaavaahto (2dl flora vispiä. 100g levy fazerin saksanpähkinä&krokantti suklaata, 1rkl rommi aromia) ja mantelinen mascarponevaahto (2dl flora vispiä, 80g mascarponejuustoa, 3rkl mantelijauhetta ja ripaus sokeria). Molemmista täytteistä laitoin puolet kumpaankin väliin.

Kakun pinnalla suklaaganache, joka on valmistettu Pandan tummasta-, maito- ja valkosuklaasta, sekä lorauksesta flora vispiä. Suklaa valutettu kakun pinnalle ja reunoille kiinnitetty keksirullia. Mutta, koska keksirullat loppuivat kavalasti kesken (vaikka puolitin jokaisen), niin piti keksiä joku idea paikkaamaan tuota aukkoa. Onneksi muistin sitten Tallinnasta ostamani minttusuklaasipsit. Niistä kehittelin kakun pinnalle ja reunalle laskevan koristeen. Tästä johtuen valkosuklaakoristukset eivät ole aivan sellaiset kun olin alustavasti suunnitellut (sipsit vei aikamoisen tilan kakun pinnalta). Koristeena sokerihelmiä.

Kakkua nautittiin alkuviikosta ja hyvää kuulemma oli.

Vielä leikkauskuvaa, sieltä vähän erottuukin suklaisen täytteen alta, vaaleaa täytettä.

Kiitoksia Salaiselle Leivontaystävälleni tarvikkeista! Jos minä olisin kakku, näyttäisin siis suurinpiirtein tältä!