Vuosikin on ehtinyt välissä vaihtua. Kakkuja olen tehnyt samaan tapaan kuin ennenkin, mutta päivitykset ovat nyt vähän muiden kiireiden takia jääneet. Lähes kaikki (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) tulossa olevat kakkuprojektit -palstasta löytyvät kakut on jo tehty ja kuvattu, mutta kuka päivittelisi ne blogiin? Lähdetäänpä siis purkamaan sumaa...

Tämä kakku oli tarjolla kun vanhempani tulivat kahvittelemaan joulukuun alkupuolella 30-vuotissynttäreitäni.

Pohjana unelmakääretorttupohjaa, irtopohjavuoalla muotoonleikattuna. Kostutettu aavistuksella maitokahvia.

Ohje muunneltu kolmen suklaan dajmjuustokakusta. Idea lähti isäni ruotsista tuomasta nougatista, jotain siitä piti valmistaa ja ajattelin korvata tähän kakkuun dajmit nougatilla. Hyvin toimiva yhdistelmä olikin, kertoo alkuperäisen ohjeen loistavasta muunneltavuudesta (tarkoitus kokeilla samaa ohjetta vielä monen eri suklaan yhdistelminä). Valkosuklaata laitoin sekaan vain aavistuksen sulatettuna, en rouheena laisinkaan. Nougat on kakussa "sattumina", leikkelin sen paloiksi ja hurauttelin sähkövatkaimmella sekaan. Ohje on hieman edeltäjäänsä suurempi, koska tuo keramiseen kakkulautaseen tuleva irtopohjavuoka on muuten käyttämiäni vuokaan suhteutettuna hieman isompi.

Kakun pinnalla säilykehedelmiä: persikkaa, ananasta ja mandariinilohkoja. Koristeena tummaa suklaata, sekä pritsattuna että numeroiden muodossa (valmistettu Iloleipurin silikonimuotilla) ja mariannerakeita.

Oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen...