Löysin Makunautintoja Mimmin keittöstä -blogista ihanan ohjeen pieniin jauhelihapiirakoihin. Koska jääkaapissa sattui olemaan jauheliha, mikä vaati jo kysentämistä -päätin samantien tehdä tämän ihanan ohjeen mukaan näitä herkkupaloja.

1642030.jpg

Tein ohjeen puolikkaana ja siitä tuli 27kpl näitä piiraita. Laitan tähän itse hieman muuntelemani ohjeen. Alkuperäinen ohje löytyy tuolta ylemmästä linkistä.

125g voita
4½dl vehnäjauhoja
reilu 1½dl maitoa
½pss kuivahiivaa
1tl suolaa

Nypi kulhossa kylmä margariini ja jauho ryynimäiseksi seokseksi. Kuumenna maito ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Anna maidon jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi, lisää tarvittaessa vähän jauhoja.

Leivo taikinasta pieniä ympyröitä. Litistä ne pellillä ja painele ohuiksi lättänöiksi. Kohota hieman. Lisää haluamasi täytteet ja paista uunnissa 200asteessa n.10-15minuuttia.

Täytteet:
Ketsuppia maustettuna oreganolla ja muilla kuivatuilla yrteillä
Paistijuhelihaa (grillimaustetta, jauhelihamaustetta, mustapippuria, oreganoa)
Ananasta
Juustoa

Tein siis näistä enemmän pitsamaisia, lisäämällä tomaattikastikkeen täytteiden alle. En myöskään voidellut reunoja mitenkään, koska täytteet ja juusto tulivat niin hyvin reunoille asti.

1642037.jpg

Hyviä olivat, vähän erilaisia, kun tavallinen pizza. Mutta voilla tehtynä ei todellakaan mitään laihdutusruokaa. Kannattaa kokeilla!