Nimipäiväni kunniaksi sain kerrankin itse valita, minkälaisen kakun teen työpaikalle tarjottavaksi. Jos kerta pääsee itse päättämään, niin tietenkin teen suklaakakun. -Sellaista kukaan ei ole aikoihin tilannut ja se on oma ehdoton suosikkini!

Tämmönen sitten lähti perjantaina työpaikalle:

1223418.jpg

Pohja on viiden munan suklaakakkupohja.

Täyte:
5dl flora vispiä
1 levy fazerin sinistä
1prk appelsiinituorejuustoa
4 liivatelehteä
vettä
vaniljasokeria

lisäksi laitoin väliin hieman suklaakreemiä.

Suklaakreemi:
2dl kahvikermaa
4 keltuaista
2dl sokeria
1dl tummaa kaakaojauhetta

kiehautetaan kattilassa ja sekoitetaan kunnes sakenee. Annetaan jäähtyä.
Notkistetaan 400g vähäsuolaista voita ja vatkataan suklaan kanssa sekaisin.

Kostukseen taisin käyttää vissyä.

1223420.jpg

Päällä:
Suklaa ganache:
1 levy fazerin sinistä
50g tummaa leivontasuklaata
1prk flora vispiä

Kerma kuumennetaan kattilassa, otetaan pois levyltä ja lisätään joukkoon suklaa. Sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Kaadetaan kakun päälle, annetaan valua reilusti myös reunoille.

Reunoille laitoin keksirullia ja pätkis mini bites:seja, tarttuivat hyvin suklaaseen kiinni.
Päällä marsipaanista silikonimuotilla tehty perhonen, joka sivelty keltaisella "kristallipulverilla". Pursotukset valkosuklaata.

1223419.jpg

Sanoinko jo, että rakastan suklaata. Joten ei tuo voinut pahaa olla!