Tähän kakkuun tuleva koiramaalaus on ollut jo aikaisemmin esillä blogissani täällä. Nyt on sitten itse kakun vuoro. Toiveena oli neliskanttinen kakku, josta riittäisi reilulle 30 henkilölle. Kakun piti olla laktoositon. Joten kun täytetoiveena oli sama kuin tässä kakussa, niin piti vähän muunnella ohjetta, että sain siitä halutunlaisen (=laktoosittoman).

Pohjana kolme pellillistä unelmakääretorttupohjaa (4 munan) muotoonleikkattuna (hukkapalat hävisivät omien miesten suuhun). Kostutukseen käytetty laktoositonta maitokahvia.

 

Laktoositon Cappuccinotäyte:

4dl maustamatonta jogurttia *laktoositon*

6dl laktoositonta vispikermaa

1prk violan maustamatonta tuorejuustoa *laktoositon*

4rkl pikakahvijauhetta

n.1dl sokeria (tai oman maun mukaan)

reilu 1 levy Brumbergin tummaa suklaata rouheena *laktoositon*

7 liivatelehteä

1dl kahvia

Sekoita jogurtti ja maustamaton tuorejuusto keskenään ja lisää joukkoon pikakahvijauhe. Anna seoksen maustua jääkaapissa. Vaahdota vispikermat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahviseokseen sokeria oman maun mukaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada jogurttikahviseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos massaan ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa. Anna täytteen jämäköityä kylmässä vähän aikaa ja täytä kakku.

 

Pinnalla marsipaanille tehty maalaus irlannin setteristä. Kuvan alla mokkakreemi ja reunoilla pursotukset laktoosittomasta vispikermasta (vaahtoa jämköitetty laktoosittomalla maitorahkalla). Pursotukset tehty reunoille isolla lehtityllalla ja kakun pinnalle isolla tähtityllalla. Koristeena helmiäisiä, koska kukkia ei kakkuun haluttu. Maalauksen numeroihin sipaisin kultaista elintarvikemaalia.

Onnea sankarille ja toivottavasti kakku maistuu ja oli odotusten kaltainen!