Kaksi työkaveria juhlivat ja pyysivät minua tekemään tekemään tarjottavaksi työpaikalle täytekakkua. Mikä ihana mahdollisuus päästä tekemään kakkuja, ilman että niitä tarvitsee kokonaan syödä itse. Tälläisia niistä sitten tuli.

862835.jpg

862838.jpg

Pohja:
12 munaa
6dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Tein ohjeesta kolme pyöreää neljän munan kakkua, joista kokosin kaksi isompaa kakkua (6 munan kakku siis).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon, sekoita varovasti. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa, kunnes kakku on kauniin ruskea ja irtoaa vuoan reunoilta.

Täyte:
3,5dl flora vispiä
2,5dl flora vanillaa
450g maitorahkaa
iso prk (470g) persikan puolikkaita
pussillinen marianneja
0,5dl sokeria
6 liivatelehteä
0,5dl vettä

Puolittamalla ohjeen, saat täytteen yhteen täytekakkuun.

Vaahdota flora vispi ja flora vanilla. Sekoita joukkoon maitorahka. Paloittele persikat pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. Rouhi mariannet ja lisää vaahtoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Purista kuiviksi ja liota tilkkaan vettä. Lisää neste seokseen ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää sokeria oman maun mukaan.

Leikkaa kakku ja kostuta vaniljasokerimaidolla. Jaa täyte kahteen osaan ja täytä kakut. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Koristelu:
marmoroitua vaahtokarkkitaikinaa (valkoista ja vaaleanpunaista vaahtokarkkitaikinaa)
2,5dl flora vispiä
50g maitorahkaa
1rkl vaniljasokeria
maitosuklaa gonachea (fazerin sinistä ja kuohukermaa) vaahdotettuna

862836.jpg

Tee vaahtokarkkitaikinasta marmoroitua ja kaulitse kaksi kakun päällisen kokoista ympyrää. Laitan kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa ja lisää vaahtokarkkipäällinen. Tee reunapursotukset puoliksi vaahdotetulla flora vispillä ja vaahdotetulla suklaa gonachella.
Koristele kakku  ennen tarjoamista marsipaaniruusuilla, suklaa pritsauksilla ja hasselpähkinärouheella. Kakussa elämäni ensimmäiset marsipaaniruusut, joten antakaa armoa.

862839.jpg

862834.jpg