Joku kirjoitti arvonnan kommentteihin, että voileipäkakkuja voisin tehdä enemmän. Vaikka arvonta onkin vielä käynnissä, eikä voittajaa ole valittu, päätin toteuttaa ainakin yhden toiveen. Lisäksi itse en muista koska viimeksi olisin tehnyt voileipäkakkua. Lisäksi huomasin tämän tekemisen olevan yllättävän hauskaa ja helppoa!

1260474.jpg

1260484.jpg

Leipänä käytin samaa ohjetta kuin aikaisemmin, se löytyy täältä. Tosin vähän pienensin tuota, koska nyt tein voileipäkakun vain 24cm vuokaan. Yrttejä vaihtelin vähän sen mukaan, mitä löytyi. Tuo tuore leipä tuoksuu niin mahtavalle!

1260470.jpg

Täyte 1:
 1/2pss kinkkusuikaleita pienenä rouheena
1prk creme fraichea
mustapippuria
ripaus suolaa

Täyte 2:
1/2 kurkku pieninä kuutoina
1/2prk ruohosipuli tuorejuustoa
kourallinen rucolaa hienonnettuna
basilikaa, yrttejä

Kostutukseen tein itse yrittilientä mausteista ja keittelin vettä vähän kasaan. Siitäkin tuli aivan mahtava tuoksu.

Kokosin kakun tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja annoin tekeytyä kylmässä painon alla.

1260472.jpg

Kuorrutus:
reilu 1/2pkt koskenlaskijaa
1dl ruokakermaa
loraus vettä

Sulattelin kattilassa, niin kauan että tulee tasaista ja kaadoin kakun päälle. Nyt en ottanut stressiä pinnan tasaisuudesta, koska tämä tuli tasan omiin tarpeisiin.

1260478.jpg

1260480.jpg

Koristeluun käytin rucola salaattia, kirsikkaluumutomaatteja ja kuorittuja seesaminsiemeniä (go green).

1260489.jpg