Joku kirjoitti arvonnan kommentteihin, että voileipäkakkuja voisin tehdä enemmän. Vaikka arvonta onkin vielä käynnissä, eikä voittajaa ole valittu, päätin toteuttaa ainakin yhden toiveen. Lisäksi itse en muista koska viimeksi olisin tehnyt voileipäkakkua. Lisäksi huomasin tämän tekemisen olevan yllättävän hauskaa ja helppoa!


Leipänä käytin samaa ohjetta kuin aikaisemmin, se löytyy täältä. Tosin vähän pienensin tuota, koska nyt tein voileipäkakun vain 24cm vuokaan. Yrttejä vaihtelin vähän sen mukaan, mitä löytyi. Tuo tuore leipä tuoksuu niin mahtavalle!

Täyte 1:
1/2pss kinkkusuikaleita pienenä rouheena
1prk creme fraichea
mustapippuria
ripaus suolaa
Täyte 2:
1/2 kurkku pieninä kuutoina
1/2prk ruohosipuli tuorejuustoa
kourallinen rucolaa hienonnettuna
basilikaa, yrttejä
Kostutukseen tein itse yrittilientä mausteista ja keittelin vettä vähän kasaan. Siitäkin tuli aivan mahtava tuoksu.
Kokosin kakun tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja annoin tekeytyä kylmässä painon alla.

Kuorrutus:
reilu 1/2pkt koskenlaskijaa
1dl ruokakermaa
loraus vettä
Sulattelin kattilassa, niin kauan että tulee tasaista ja kaadoin kakun päälle. Nyt en ottanut stressiä pinnan tasaisuudesta, koska tämä tuli tasan omiin tarpeisiin.


Koristeluun käytin rucola salaattia, kirsikkaluumutomaatteja ja kuorittuja seesaminsiemeniä (go green).

Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.