Sofia oli tehnyt kondensoidusta maidosta kreemiä ja vinkkasi sen toimivan marsipaanin alla mainiosti. Lisäksi Ulla oli toteuttanut maidosta Banoffee-tortun -jälkimmäistä ajattelin kokeilla ensin, koska nyt ei ole tiedossa kakkuprojekteja.

Kondensoitua maitoa löysin kun löysin täältä. Tavallisissa kaupoissa sitä ei ollut, vaikka joku vinkkasikin löytäneensä sitä nomaalista ruokakaupastakin. Sellaisesta etnisestä kaupasta sitten tärppäsi. Siellä oli kahdenlaista, toinen oli pienessä purkissa ja huomattavasti kalliimpaa, ostin ensin kokeeksi tätä:

1633389.jpg

Tämä oli isomassa purkissa ja maksoi alle puolitoista euroa purkki. Katsotaan ensin minkälaista tämä on ja katsotaan onko tarvetta kokeilla sitä toisenlaista. Onko tämä nyt sitä makeuttamatonta vai ei? No tutustutaan ensin kyseiseen tuotteeseen ja haetaan sitten tarpeen vaatiessa sitä toista. Raporttia luvassa myöhemmin, oliko kokeilut onnistunut vai ei.

***

Noniin, tuo eilen ostamani osoittautui juuri siksi makeuttamattomaksi versioksi. Tein kuitenkin testin ja keittelin sitä avattuna (lisäsin sokeria), mutta ei siitä kinuskia tullut, tummui kyllä ja maistui samalta, mutta ei sakeutunut. Tänään sitten uudet purnukat ja tällä kerralla sitä makeutettua versiota.

1635763.jpg

Ostin kolme purnukkaa, koska ajattelin tehdä lauantaiksi Banoffee-tortun tuplana. Yksi on kokeiluun, ennen varsinaista koitosta.