Päätimme kutsua vanhempani ja veljeni perheineen uuteen kotiimme -Nyt kun koti alkaa näyttää jo kodilta ja laatikot on saat silmistä pois. Ajatuksena oli siis päästä tekemään kakkua, jota ei tavitse kokonaan syödä yksin. Päädyin lämpimien säiden takia tuorejuustokakkuun, tavallisen sijasta.

1764847.jpg

Pohjana unelmakääretorttulevystä leikattu pohja (halkaisija n.26cm).

Appelsiinitäyte:
2prk flora vanillaa
1prk appelsiini tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1,5dl vettä
sitruuna aromia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanillat kuohkeaksi vaahdoksi. Lämmitä vesi ja lisää joukkoon sitruuna aromi. Purista liivalehdet kuiviksi ja liota ne sitruunaveteen, anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää joukkoon liivateseos. Sekoita tuorejuusto-liivateseos flora vanilla vaahdon joukkoon.

Suklaaraita:
100g fazerin sinistä
2 pätkistä
vajaa purkillinen flora vispiä
2 liivatelehteä
0,5dl vettä

Lämmitä puoli purkillista flora vispiä ja suklaat kattilassa, jotta sulavat ja massasta tulee tasaista. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä vesi ja liota kuivaksi puristetut liivatelehdet veteen. Anna jäähtyä. Rouhi suklaata vaahdon sekaan ja vatkaa loput flora vispistä vaahdoksi. Lisää suklaaganacheen liivateseos ja flora vispi vaahto.

Kostutin pohjaa omenamehulla ja sen jälkeen laitoin kerroksen appelsiinitäytettä. Sitten suklaaraita ja päälle loput appelsiinitäytteestä. Jääkaappiin hyytymään yön yli, tai vähintään pariksi tunniksi.

1764848.jpg

Koristeena pursotetut suklaaraidat, joiden päälle mätin ison kasan tuoreita kotimaisia mansikoita. Reunoille pursottelin purkin valion uutta mokkakermaa ja koristelin hasselpähkinärouheella.

1764849.jpg

Tämä oli todella raikasta ja hyvää. Suklaa ja flora vanilla todella antoivat sen verran makeutta, ettei sokeria kumpaankaan täytteeseen tarvinnut lisätä. Iso oli kakku, mutta jäljelle jäi vain pieni siivu.

1764852.jpg

Tarjolla oli tottakai myös iso kulhollinen mansikoita, jotta jokainen sai lisätä niitä annokseensa. Tuoreiden mansikoiden kanssa tuo olikin erityisen hyvää...

Kiitoksia vieraille ihanista muistamisista, vanhempani toivat ison herkku(ruoka)korin ja chilipaprika amppelin ja veljeni perheineen ihanan orkidean. Kiitos.