Sain kunnian tehdä äitini työpaikalle kiitokseksi kakun. Jotain suklaista toivottiin, joten siltä pohjalta lähdin ideaa toteuttamaan. Nämäkin kakkukuvat ovat ala-arvoisia, koska ovat otettu samalla toiminnolla kuin aikaisemmat, toivottavasti niistä selvän saa -koska muitakaan kuvia minulla kakusta ei ole.

1428648.jpg

Pohjana viiden munan suklaakakkupohja.

Suklaatäyte:
1prk flora vispiä
1prk flora vanillaa
1prk vaniljatuorejuustoa
1 levy fazerin sinistä
4 liivatelehteä
1dl vettä
vaniljasokeria
1 patukka (44g) Fazerin vadelmajogurttisuklaata

Kuumenna flora vispi kattilassa, paloittele fazerin sininen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja mausta vaniljasokerilla, purista liivatelehdet kuiviksi ja liota kuumaan vaniljasokeriveteen ja anna jäähtyä hetken. Sekoita liivateseos vaniljatuorejuuston sekaan, kokoajan sekoittaen. Vatkaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto-liivateseos. Vatkaa suklaa ganache vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Rouhi sekaan vadelmasuklaa.

Laitoin tuota suklaatäytettä kahteen väliin ja keskimmäiseen väliin laitoin 1prk Valion mansikkakermaa vaahdotettuna.

Päälle 1prk flora vispiä vaahdotettuna ja koristepurostukset valion mansikkakermalla (1prk).

1428623.jpg

Koristeena suklaarakeita sekä valmiita kaakaoruusuja ja -lehtiä. Sekä itse tehtyjä valkoisia marsinpaaniruusuja, jotka oli käsitety kultaisella kristallijauheella. Lisänä muutama pieni kukkanen samalla värimaailmalla totetutettuna. Marsipaanilehdet olen tehnyt joskus aikaa sitten varastoon, nyt ne pääsivät käyttöön.
Kuvan oton jälkeen laitoin reunoille vielä hasselpähkinärouhetta.

1428634.jpg