Tein juhannuksena hetken mielijohteesta tämän kakun. Se syötiin anoppilassa juhannuksena. Nyt oli toivomus, että syntymäpäiväkakku olisi samanlainen.
Pohjana neljän munan suklainen kakkupohja. Johon laitoin suklaata n.100g.
Täyte sama kuin edeltäjässään, hieman isompana. Liivatteen laitoin, jotta koko komeus ei romahataisi.
1½prk flora vispiä
½prk marsmallow fluffya
½pss pakastekuivattuja mansikoita
liivate
Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon fluffy ja sekoita tasaiseksi. Laita yksi liivate likoamaan kylmään veteen. Purista liivatelehti kuivaksi ja laita se lasiin. Laita lai mikroon ja lämmitä kunnes liivate on sulanut. Kaada liivate vaahtoon kokoajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon mansikat.
Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Täytettä tuli yhteen kerrokseen paksusti.
Päällä suklaa ganache (½prk flora vispiä, 120g fazerin sinistä ja 50g tummaa suklaata), joka jäi liian löysäksi. Niinpä haluttu valuva reunus, ei ollut mielestäni yhtä näyttävä kun edeltäjässään.
Koristeena yksi vaaleanpunainen marsipaani gerbera ja helmiäisiä.
Onnea!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.