Piti päästä kokeilemaan tätä uutta ihanaa vuokaani, joten Ulla Sveskin kirjasta löytyikin sopiva resepti sitä varten. Tiikerikakun ohje löytyy kirjasta Lempileivonnaiset.

Tiikerikakku

200g voita

3dl sokeria

2tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl kermaa

2rkl kaakaojauhetta

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään lukuun ottamatta kaakaojauhetta. Ota massasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Laita puolet vaaleasta massasta voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, lisää päälle tumma massa ja loput vaaleasta massasta. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa noin tunti.

Siivilöin vielä korppujauhot ja käytin vuoan jauhotukseen vain hienomman osan, jotta ruusukuvio tulisi mahdollisimman selvästi esille.

Tulee kyllä helposti näyttävän näköinen kakku.

Ja hyvääkin oli, poikani joka ei syö täytekakkua, pyysi tätä lisää jopa kaksi kertaa.