Sain kunnian tehdä elämäni ensimmäiset hääkakut. Toiveena oli samanlaiset kakut, mitkä morsian oli nähnyt Sokeriperhosen blogissa. Hyvin vaikeaa oli lähteä toteuttamaan tasan samanlaisia kakkuja, mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin ihan ok. Kukkia omiini tuli vähemmän, sillä en yksinkertaisesti saanut kakkuihin kauniisti yhtä montaa isoa liljaa mahtumaan.

Tein kaikenkaikkiaan 5 kakkua, näistä 3 oli 26cm, yksi 24cm vähänlaktoosinen ja pienin 15cm oli hääparin oma kakku. Melkoinen urakka yhdelle ihmiselle. Pohjina kaikissa tavallinen sokerikakku, kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä kaikissa oli toiveesta mansikka- ja valkosuklaamousset, poikkeuksena vähälaktoosinen kakku, johon tuli ehdotukseni mukaan mansikka- ja vaniljamoussea.

Kakun pinnalla ohut kerros sokerikreemiä. Pinnalla marsipaanikiekko, jonka vaalensin valkoiseksi Wiltonin elintarvikevärillä. Kukkien taustalla maalatut köynnökset, joista löydät kuvan jo blogistani täältä.

Kukat valkoista sokerimassaa, heteet ei syötäviä. Kukkien viimeistelyyn käytetty kimalletomua. Lehdet marsipaania, tehty painettavalla murattimuotilla ja viimeistelty vihreällä elintarvikevärillä. Pienet valkoiset kukat marsipaania.

Reunat ja päällispursotukset flora vispiä. Nuo sliipatut reunat ensin vähän pelotti, mutta kerrankin ne hoitui ongelmitta joka kakkuun ensimmäisellä kerralla. Pursotin siis reunoillekin normaalit pursotukset ja sitten sliippasin reunat tasareunaista raappaa ja pyörivää kakkualustaa apuna käyttäen.

Kuvia kakuista juhlapaikalta:

Kakut siis tulivat puupöllien päälle, jonka päälle oli kauniisti laskostettu viininpunainen kangas. Kakut siirrettiin lautasille leikkaamisen helpottamiseksi.

Onnea hääparille!