On pitänyt jo viime kesästä lähtien kokeilla jonkinlaista muunnelmaa Banoffeesta jonka olen aikaisemmin tehnyt. Nyt kun monissa muissa blogeissa on ollut Mamuffeeta, eli mansikka ja mustikka versiota, niin ajattelin kokeilla Vamuffeeta -kerta mökiltä niin helposti saa tuoreita ihania vattuja.
Pohja:
reilu ½pkt digestive keksejä hienonnettuna
vajaa 100g margariinia sulatettuna
60g tummaa suklaata sulatettuna
Lisää keksirouheeseen margariini ja suklaa, sekoita tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään.
Täyte:
1prk flora vispiä
½prk kondensoitua maitoa (keitä toffeeksi 3 tuntia)
1 rasia tuoreita vadelmia
1 pieni rasia isoja pensasmustikoita
50g tummaa suklaata rouheena
Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Laita pohjan päälle puolet vadelmista ja mustikoita. Ripottele päälle suklaarouhetta ja kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta. Pursota kerma kiehkuroiksi. Lisää loppu toffee pinnalle. Koristele marjoilla ja suklaarouheella. Nauti!
Makeaa oli, joten tuohon pienempään versioon riitti kyllä mainiosti puolikas purkki. Marjat raikastavat ihanasti kokonaisuutta, joten niitä saa olla reilusti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.