Löysin Herkkuhovista aivan mielettömän herkullisen kuuloisen reseptin Täytetyt leivät. Koska blogissani on aika harvakseltaan suolaisia leivonnaisia, päätin tehdä näitä lauantaina pikkupurtavaksi. Resepti oli kyllä hyvä ja tosi helposti muunneltavissa omanlaiseksi. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy/mistä itse tykkää. Näitä tehdään meillä ehdottomasti vielä uudestaankin.

Herkkuhovin ohjeen tein puolitoistakertaisena ja leivistä tein suht mukeita ja isoja, tästä määrästä tuli n.18-20 täytettyä leipää. Täytettä laitoin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Alla tekemäni versio ohjeesta.

 

Leipätaikina:

7½dl maitoa

3tl suolaa

3rkl sokeria

1½pss sunnuntain kuivahiivaa

n.12-15dl vehnäjauhoja

1dl öljyä

Valmista taikina ja kohota hyvin. Leivo taikinasta pitkulaisia sämpylöitä ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle kuoppa, voitele kananmunalla ja täytä. Lisää juustoraaste.

 

Täyte:

300g kinkkukuutoita

½ iso punainen paprika

pippuria myllystä

chilijauhetta

1prk Creme Bonjour Cuisine valkosipuli-yrtit

2dl mozzarella juustoraastetta

kananmunan valkuainen

Pilko paprika, sekoita täytteen aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa leipien kohoamisen ajan.

 

voiteluun: kananmunan keltuainen

pinnalle loput juustoraasteesta

 

Paista 200 asteessa kunnes leivät ovat kauniin ruskeita.

Herkkua oli!