Tein syntymäpäivlle toisenkin, enemmän ehkä aikuisille suunnatun kakun -koska pidän itse mielettömästi suklaasta, se oli tietenkin suklainen kakku. Aikaisemmin olin jo vaahtokarkkitaikinaan painanut SLY:ltä saamallani lintumuotilla kuvan.

1033861.jpg

Pohja:
6 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Laita uuniin 175 asteeseen, noin 20 minuutin ajaksi. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.

Täytteenä chocomumilta taasen löydetty aivan ihana ohje pätkismousseen.

Pätkismousse:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
140g (1 pussi) Pätkiksiä

Sulata Pätkikset mikrossa tahnamaiseksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Flora vispi ja nostele varovasti Pätkis-juustoseokseen.
Sovelsin sen verran, että lisäsin desin verran wiener nougat crushia.

1044542.jpg

Reunat pursotettu tähtityllalla. Koristeena marsipaanista (valkoisesta ja mustasta) tehtyjä kukkia ja valmiita valko- ja maitosuklaa sydämiä -jotka kiinnitin sokerikuorruteella vaahtokarkkitaikinalevyyn. Viimeistelin lakritsi strösseleillä, jotka olivat minun silmään ihanan värisiä.

1033858.jpg

Tämä oli kyllä hitti! Täyte sai paljon kehuja ja tykästyin siihen kovasti itsekin. Joten jatkossa tulee varmasti tehtyä tätä uudelleenkin!