Koska keksien valmistaminen ei ole ollut koskaan vahvinta alaani, olen nyt päättänyt alkaa uudestaan hioa tätä hieman unohtunutta taitoa. Ennen pipareiden pariin heittäytymistä, päätin tehdä satsin herrasväen pikkuleipiä, hieman helpotettuna.

Murotaikina (valmista itse alla olevan ohjeen mukaan tai käytä kaupan valmista pakasteesta saatavaa murotaikinaa):

125g margariinia

1dl sokeria

1 kananmuna

2½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

Jos haluat lisää makua, mausta taikina esim. suklaalla, pähkinällä, kookoksella ja/tai haluamallasi aromilla

Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisään joukkoon kananmuna. Lisää joukkoon jauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kohmettumaan vähintään reiluksi puoleksi tunniksi.

Kaulitse taikina levyksi ja painele taikinasta pyöreällä muotilla pieniä rinkuloita. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia. Laita jäähtyneen pikkuleivän nurjalle puolelle marmeladia (mansikka, vadelma, appelsiini) ja paina toinen pikkuleipä kanneksi. Pyörittele valmiit pikkuleivät sokerissa tai sihtaa päälle tomusokeria.