Tein tätä porkkanakakkua jo alkukesästä kolme kappaletta, jaoin siis yhden annoksen taikinaa, kolmeen pienempään pahviseen kertakäyttövuokaan. Ohjeen löysin Chez Mariuksen nettisivuilta, eivätkä turhaan kehu, että tämä on eittämättä maailman paras porkkanakakku. Yhdyn edelliseen.

Eittämättä maailman paras porkkanakakku

4 dl sokeria
4 kpl kananmunia
3 dl öljyä
4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
6 dl raastettua porkkanaa

Kuorrute

200g tuorejuustoa (esim. maustamaton Philadelphia) -itse tein kakusta laktoosittoman
100g pehmennettyä voita
6 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Vaahdota sokeri ja kananmuna tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää loput aineet. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan tai syvälle uunipellille. Paista uunissa 165 asteessa noin 45 minuuttia.

Kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin vetäytymään kunnes kakku on kypsynyt ja täysin jäähtynyt. Kuorrutteen voi levittää tasaiseksi kakun päälle palettilastalla tai puristamalla se massapussista koristeellisemmin.

Parhaimman kosteuden kakkuun saa antamalla sen levätä hetken jääkaapissa ja tarjoilemalla sen hieman viileänä, ei kuitenkaan täysin jääkaappikylmänä.

Pinnalle koristeeksi paahdettuja mantelilastuja ja varastosta löytyneitä vaahtkarkkimassakukkia. Lehdet suklaamassaa.

Yhden version vein häthätään kesällä mökille herkuteltavaksi, siihen tein nopeasti porkkanaruusun ja kaveriksi Wiltonin keltaista värisokeria ja marsipaanilehtiä.

Njam ja slups.