Syttyi idea tehdä Susu Pie ohjeella, samanlaista piirakkaa, mutta Dumle karkeilla. Muuntelin ohjetta taas vähän, mutta pääosin siinä oli taustalla sama ohje mikä löytyy täältäkin. Edelleen olisi muokattavaa, ihan liian makeaa tuo on edelleen. Joten tästä tulee varmasti vielä kolmaskin versio.

1242116174_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein samantien kaksi piirakkaa, kun kerran aineksia oli. Toisen laitoin suosiolla pakkaseen kuorruttamatta. Alla oleva ohje, on yhteen piirakkaan. Piirakan tein 25cm foliovuokaan.

Pohja:

200g digestive monivilja keksejä

70g margariinia

Hienonna keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

 

Suklaatäyte:

5rkl vehnäjauhoja

1rkl kaakaojauhetta

50g tummaa suklaata

50g fazerin sinistä

70g margariinia

1dl sokeria

1 muna

1 keltuainen

n.150g dumlekarkkeja

Sekoita jauhot ja kaako kulhossa. Sulata suklaa ja margariini kattilassa, anna seoksen jäähtyä. Vaahdota muna, keltuianen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Asettele dumlepalat päälle (laitoin dumlet puolikkaina heti kun otin piiraan uunista, näin ne kivasti ehtivät jo sulaa suklaakerroksen päälle).

1242115971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuorejuustokerros:

½pkt maustamatonta tuorejuustoa

½prk bulgarian jogurttia

½prk lime curdia

½dl sokeria

1 valkuainen

Vatkaa tuorejuusto, bulgarian jogurtti ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää valkuainen ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada seos susupalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään.

 

Kuorrutus:
200g hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)

Sulata levitettä mikrossa sen verran, että siitä tulee helposti levittyvää. Levitä ohut kerros kakun pinnalle. Koristele.

1242116072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristelin kakun silikonimuotilla tehdyillä valkosuklaaruusuilla, joiden pintaan tomuttelin vähän violettia helmiäistä ja uusilla hohtavilla sydänrakeilla.

Suklaatäytettä pitää vielä pienentää ja tuorejuustotäytettä listätä (ja kiinteyttää), sitten on varmasti löytynyt täydellinen resepti.