Syttyi idea tehdä Susu Pie ohjeella, samanlaista piirakkaa, mutta Dumle karkeilla. Muuntelin ohjetta taas vähän, mutta pääosin siinä oli taustalla sama ohje mikä löytyy täältäkin. Edelleen olisi muokattavaa, ihan liian makeaa tuo on edelleen. Joten tästä tulee varmasti vielä kolmaskin versio.
Tein samantien kaksi piirakkaa, kun kerran aineksia oli. Toisen laitoin suosiolla pakkaseen kuorruttamatta. Alla oleva ohje, on yhteen piirakkaan. Piirakan tein 25cm foliovuokaan.
Pohja:
200g digestive monivilja keksejä
70g margariinia
Hienonna keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Suklaatäyte:
5rkl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
50g tummaa suklaata
50g fazerin sinistä
70g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
n.150g dumlekarkkeja
Sekoita jauhot ja kaako kulhossa. Sulata suklaa ja margariini kattilassa, anna seoksen jäähtyä. Vaahdota muna, keltuianen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Asettele dumlepalat päälle (laitoin dumlet puolikkaina heti kun otin piiraan uunista, näin ne kivasti ehtivät jo sulaa suklaakerroksen päälle).
Tuorejuustokerros:
½pkt maustamatonta tuorejuustoa
½prk bulgarian jogurttia
½prk lime curdia
½dl sokeria
1 valkuainen
Vatkaa tuorejuusto, bulgarian jogurtti ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää valkuainen ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada seos susupalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään.
Kuorrutus:
200g hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)
Sulata levitettä mikrossa sen verran, että siitä tulee helposti levittyvää. Levitä ohut kerros kakun pinnalle. Koristele.
Koristelin kakun silikonimuotilla tehdyillä valkosuklaaruusuilla, joiden pintaan tomuttelin vähän violettia helmiäistä ja uusilla hohtavilla sydänrakeilla.
Suklaatäytettä pitää vielä pienentää ja tuorejuustotäytettä listätä (ja kiinteyttää), sitten on varmasti löytynyt täydellinen resepti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.